Verbouwing & Renovatie

Wilt u uw zolder wat ruimer maken? Wilt u er een (kinder)kamer of kantoorruimte creëren? Het plaatsen van een dakkapel is daarbij een goede uitkomst.

Onze diensten

Maatwerk voor in en rondom uw woning en ervaring waar u wat aan heeft!

Traditioneel en Maatwerk Houten Dakkapel laten plaatsen

Een dakkapel vergroot de ruimte en het daglicht bereikt de kamer beter. Voordat u een dakkapel laat plaatsen, moet u het één en ander weten. Welk materiaal kan er gebruikt worden? En, is er een vergunning nodig voor de plaatsing van een dakkapel? Wij willen u graag helpen! Daarom hebben wij de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Meerwaarde

Belangrijkste voordelen van een Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel zal zowel voor u als uw huis een forse meerwaarde opleveren. Bij het plaatsen van een dakkapel wordt er namelijk extra ruimte gecreëerd. Voorheen bestond uw zolder uit een schuin dak. Dit heeft vaak een beperkende werking omdat de ruimte hieronder niet prettig beloopbaar is. Door de plaatsing van een dakkapel wordt dus de onderliggende ruimte beter benut en krijgt de zolder meer inhoud.

Een extra bijkomend voordeel is dat er nu meer licht en frisse lucht de kamer binnenkomt. Een dakkapel is dus een goede investering voor nu, maar ook voor later. Indien u uw huis in de toekomst gaat verkopen, wordt een dakkapel als meerwaarde ervaren door potentiële kopers.

 

F.A.Q.

Belangrijke 

Informatie

u

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een Dakkapel?

Voor het plaatsen van een dakkapel heeft u in een aantal gevallen een bouwvergunning nodig. Dit wordt een omgevingsvergunning genoemd. Een dakopbouw aan de voorkant van uw huis is vergunningplichtig. Om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig hebt, kunt u de vergunningcheck invullen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Klik hier voor de vergunningscheck van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

u

Vergunningsaanvraag indienen

U kunt de vergunningsaanvraag indienen bij uw gemeente. Ga hiervoor naar de website van uw gemeente of www.omgevingsloket.nl. Bij het omgevingsloket kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. Hier vindt u ook welke gegevens u moet aanleveren. Denk bijvoorbeeld aan een bouwtekening van uw dakkapel. Uiteraard kan Bouwbedrijf Paul Bachman uw begeleiden tijdens dit traject. Door onze ervaring weten we precies wat hiervoor nodig is.

 

u

Een verleende vergunning

Binnen 8 weken hoort u van uw gemeente of u een bouwvergunning krijgt. Als u de vergunning krijgt, kunnen uw buren nog 6 weken bezwaar maken. De gemeente heeft dan ook nog 6 weken om hierop te reageren. Wacht dus met de plaatsing tot na deze periode. De verleende vergunning is dan onherroepelijk, zodat u uw dakkapel met een gerust hart kunt laten plaatsen.

 

u

Voorwaarden van het plaatsen van een dakkapel zonder vergunning

Als u met een aantal regels rekening houdt, kunt u uw dakopbouw zonder vergunning laten plaatsen. Het gaat dan vooral over de positie van dakkapellen op het dak. We gaan er hierbij vanuit dat uw huis geen monument is, en permanent wordt bewoond. Om uw dakkapel vergunningsvrij te kunnen laten plaatsen, moet u zich verder aan een aantal regels houden op het gebied van:

Voorwaarden vergunningsvrij bouwen

Plaatsing

Bij plaatsing aan achterkant of zijkant van het huis heeft u geen vergunning nodig. Als u een dakkapel aan de zijkant van uw huis wilt laten plaatsen, kan dit vergunningsvrij als deze niet aan een openbaar gebied ligt, bijvoorbeeld een weg of bos.

Model

Om uw dakkapel vergunningsvrij te laten plaatsen kiest u voor een dakopbouw met plat dak en ondoorzichtige zijkanten.

Afmetingen

Er gelden maximale maten voor uw dakkapel als u deze zonder vergunning wilt laten plaatsen. Deze zijn:

Hoogte: maximaal 1,75 m
Onderkant: tussen 0,5 m en 1 m boven de dakvoet
Bovenkant: minimaal 0,5 m onder de daknok
Zijkanten: minimaal 0,5 m van zijkanten van het dakvlak
Zijkanten bij rijtjeshuis: minimaal 0,5 van woningscheidende muur

Meerwaarde

Voordelen vergunningsvrij bouwen

Het grootste voordeel van vergunningsvrij bouwen is dat u geen geld kwijt bent aan een bouwvergunning. Dat is dus een stuk voordeliger. Zo kunt u meer geld besteden aan uw dakkapel. Denk bijvoorbeeld aan extra opties, zoals ventilatieroosters, insecten horren, speciale afwerking van de buitenkant of rolluiken / screens. Bovendien kost het aanvragen van een vergunning en het wachten op het antwoord behoorlijk wat tijd. Zonder vergunningsplicht kunnen we direct aan de slag en kunt u veel sneller van het resultaat genieten.

 

Bel ons of vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte en/of afspraak

Adres gegevens
Achter de molen 4
4873 GX Etten-Leur
Telefoon

(076) - 521 64 61

06 - 511 475 71

IBAN

NL 08 RABO 0182 407 926