Houten Kozijnen

Ambachtelijke Houten Kozijnen

Houten Kozijnen voor Deuren & Ramen. Houten kozijnen zijn opnieuw in opmars; steeds vaker wordt de houten variant weer gekozen.

Ondanks de enorme populariteit van kunststof kozijnen, hebben houten kozijnen een aantal belangrijke pluspunten die zich altijd weer bewijzen en zelfs alleen maar beter worden. Dankzij de enorme ontwikkelingen die houten kozijnen hebben doorgemaakt op het gebied van kwaliteit, kiezen steeds meer mensen weer voor hout!

Belangrijkste voordelen van houten kozijnen

Voor veel mensen gaat er vaak niets boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren! Maar daar kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn ook altijd uniek. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke nerfpatroon.

Vul hier uw gegevens in
Voor een vrijblijvende offerte
Heeft u aanvullende vragen?
Vrijblijvende
Offerte informatie
FAQ

Belangrijke informatie over Houten Kozijnen

Het mooie van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op elke soort woning. Vanzelfsprekend staan ze mooi bij klassieke en landelijke woningen, maar ook moderne bouwstijlen gaan goed samen met houten kozijnen.

Dat komt omdat hout in elke gewenste kleur geverfd kan worden. Mocht het hout om wat voor reden beschadigd raken, dan kan het eenvoudig gerepareerd worden.

Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Verder zijn ze geschikt voor alle soorten raamkozijnen: voor normale raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Ook voor de kozijnen van uw dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Bij goed onderhoud zijn de eerste 10 jaar schildervrij!

In tegenstelling tot wat nog vaak wordt beweerd, is hout onderhoudsvriendelijk! Door een minimum aan groeven zijn je houten kozijnen makkelijk te onderhouden. Een sopje en een vochtige doek of een zachte spons is alles wat je nodig hebt. Een goed onderhouden toplaag houdt je houten kozijnen de eerste 10 jaar schildervrij!

Doordat de kwaliteit van verf de afgelopen jaren sterk is verbeterd, is één schilderbeurt per ongeveer 7 jaar meer dan voldoende. Wel is het verstandig om het onderhoudsschema te volgen, waarbij de kozijnen iedere 2 jaar geïnspecteerd worden en kleine gebreken worden hersteld. Er wordt vaak gedacht dat kunststof kozijnen geen onderhoud vergen, maar dat is niet helemaal waar. Ook kunststof kozijnen hebben periodiek een wax- en wasbeurt nodig.

Isolatie en Glas

We kunnen de ramen en kozijnen leveren inclusief (HR++ isolatie-) glas en ventilatieroosters.

Prijs

De houten kozijnen worden voor u op maat gemaakt. Een standaard prijs is daarom ook geen eerlijke uitgangspositie. Het type, de stijl, de vorm, de kleur, het glas …… Het zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor de prijs. Uiteraard komen wij geheel vrijblijvend de kozijnen inmeten. Daarbij bespreken ook uw wensen ten aanzien van alle verschillende mogelijkheden. Dit bundelen wij tot een overzichtelijke offerte zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom kiezen voor Houten Kozijnen?

  • Authentiek, warm en esthetisch.
  • Van nature isolerend en duurzaam.
  • Wind- en waterdicht.
  • Geluidswerende dichting.
  • Standaard uitgerust met inbraak werend beslag.
  • Talrijke vormen mogelijk: rond, schuin, afgerond, ovaal, recht, …