Uitbouw, Aanbouw & Dakopbouw

Aanbouw en uitbouw; wat is het verschil?

Aanbouw en uitbouw zijn twee woorden die vaak voor hetzelfde worden gebruikt. Namelijk voor een constructie – in directe verbinding met het woonhuis – die tegen de bestaande woning wordt aangebouwd.

In de praktijk zijn een aanbouw en uitbouw echter twee verschillende dingen. Met bijvoorbeeld een gemetselde aanbouw voegt u een afzonderlijke ruimte aan het hoofdgebouw toe. Die kan vervolgens wel met een deur in verbinding staan met de originele woning. Kiest u voor een uitbouw, dan vergroot u een al bestaande ruimte in uw woning. Zo kunt u de keuken uitbouwen of kunt u uw woonkamer uitbouwen.

Vul hier uw gegevens in
Voor een vrijblijvende offerte
Heeft u aanvullende vragen?
Vrijblijvende
Offerte informatie
FAQ

Belangrijke informatie over een aabouw of uitbouw

Wanneer je graag groter wilt gaan wonen maar niet wilt verhuizen dan kan er met een uitbouw een stuk aan je huis worden gebouwd waardoor je een grotere woonruimte voor jezelf creëert.

Bij een uitbouw wordt er namelijk een kamer van het huis uitgebreid door eerst een muur uit te slopen en hier een extra stuk aan te bouwen.

Bij een uitbouw wordt de bestaande kamer dus groter gemaakt door de gevel eerst te slopen en daarna de buitenmuur te verleggen naar het nieuw aangebouwde gedeelte van het huis.

De fundering is vaak een onderschat element bij een uitbouw. Door de ontwetendheid bij zowel de concument als het bouwbedrijf kan dit cruciale gevolgen hebben voor de verdere uitbouw. Een goede basis is tenslotte het vertrekpunt van iedere uitbouw. Wij geven dan ook goed advies over de mogelijke funderingen.

Voor bouwen, verbouwen en slopen heeft u soms een vergunning nodig. U kunt dit checken bij de gemeente en online via het Omgevingsloket online.

-> Vergunningscheck via het Omgevingsloket

Wilt u serieus uw woning groter maken en één of meerdere kamers toevoegen, dan is een dakopbouw een zeer goed alternatief. Zowel voor een woning met een plat dak als een woning met een schuin dak zijn er voldoende mogelijkheden om een dakopbouw of een extra verdieping te maken.

Wat zijn
de Kosten

De kosten voor een uitbouw aan je huis verschillen enorm en zijn afhankelijk van een aantal factoren. U kunt bij ons eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

Op basis van uw offerteaanvraag gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Wij maken duidelijke afspraken en komen deze afspraken ook na.

We geven een heldere en eerlijke planning af en houden u tijdens de verbouwing op de hoogte van de vorderingen. Goede communicatie is essentieel voor de kwaliteit en betrouwbaarheid die wij garanderen!

Het maken van een dakopbouw of een extra verdieping toevoegen aan uw huis is meer werk dan het plaatsen van een dakkapel. Het vraagt dus om een professionele aanpak bij zowel het bouwproces als de aanvraag van de vergunning. Maar als het werk op een goede manier is aangepakt en opgeleverd, heeft uw woning veel meer ruimte en neemt de waarde van uw huis aanzienlijk toe.

Uw klus is klaar in

in 4 stappen

Afspraak

Ik kom bij u langs om alle wensen op te nemen.

Offerte

U krijgt altijd een duidelijke offerte zodat u weet waar u aan toe bent.

Planning

Samen nemen we de planning door voor alle werkzaamheden.

Genieten!

Vooral niet vergeten te genieten van uw prachtige nieuwe aanbouw of dakkapel!