Uitbouw, Aanbouw & Dakopbouw

De beste mogelijkheden om uw woonoppervlak te vergroten.

Onze diensten

Maatwerk voor in en rondom uw woning en ervaring waar u wat aan heeft!

Aanbouw en uitbouw; wat is het verschil?

Aanbouw en uitbouw zijn twee woorden die vaak voor hetzelfde worden gebruikt. Namelijk voor een constructie – in directe verbinding met het woonhuis – die tegen de bestaande woning wordt aangebouwd.

In de praktijk zijn een aanbouw en uitbouw echter twee verschillende dingen. Met bijvoorbeeld een gemetselde aanbouw voegt u een afzonderlijke ruimte aan het hoofdgebouw toe. Die kan vervolgens wel met een deur in verbinding staan met de originele woning. Kiest u voor een uitbouw, dan vergroot u een al bestaande ruimte in uw woning. Zo kunt u de keuken uitbouwen of kunt u uw woonkamer uitbouwen.

Meerwaarde

Een Aanbouw voor elk soort type woning

Een aanbouw met verschillende bouwlagen kan uw woning verrijken met een grotere woonkamer, keuken, kantoorruimte of slaapkamer. Met weinig middelen kunt u makkelijk uw huis laten vergroten. Het kan de ideale oplossing zijn als u heel graag op dezelfde plek wilt blijven wonen, en goedkoper. Voor de achterkant van een woning zijn de bouwregels versoepeld waardoor u meestal een uitbreiding over verschillende verdiepingen kunt bouwen.

F.A.Q.

Belangrijke 

Informatie

u

Uitbouw

Wanneer je graag groter wilt gaan wonen maar niet wilt verhuizen dan kan er met een uitbouw een stuk aan je huis worden gebouwd waardoor je een grotere woonruimte voor jezelf creëert. Bij een uitbouw wordt er namelijk een kamer van het huis uitgebreid door eerst een muur uit te slopen en hier een extra stuk aan te bouwen. Bij een uitbouw wordt de bestaande kamer dus groter gemaakt door de gevel eerst te slopen en daarna de buitenmuur te verleggen naar het nieuw aangebouwde gedeelte van het huis.

Tip van Paul: De fundering is vaak een onderschat element bij een uitbouw. Door de ontwetendheid bij zowel de concument als het bouwbedrijf kan dit cruciale gevolgen hebben voor de verdere uitbouw. Een goede basis is tenslotte het vertrekpunt van iedere uitbouw. Wij geven dan ook goed advies over de mogelijke funderingen.

 

u

Checken of vergunning nodig is voor (ver)bouwen

Voor bouwen, verbouwen en slopen heeft u soms een vergunning nodig. U kunt dit checken bij de gemeente en online via het Omgevingsloket online.

-> Vergunningscheck via het Omgevingsloket

u

Prijs

De kosten voor een uitbouw aan je huis verschillen enorm en zijn afhankelijk van een aantal factoren. U kunt bij ons eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Op basis van uw offerteaanvraag gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Wij maken duidelijke afspraken en komen deze afspraken ook na. We geven een heldere en eerlijke planning af en houden u tijdens de verbouwing op de hoogte van de vorderingen. Goede communicatie is essentieel voor de kwaliteit en betrouwbaarheid die wij garanderen!

 

Mogelijkheden voor een Dakopbouw

Wilt u serieus uw woning groter maken en één of meerdere kamers toevoegen, dan is een dakopbouw een zeer goed alternatief. Zowel voor een woning met een plat dak als een woning met een schuin dak zijn er voldoende mogelijkheden om een dakopbouw of een extra verdieping te maken.

Het maken van een dakopbouw of een extra verdieping toevoegen aan uw huis is meer werk dan het plaatsen van een dakkapel. Het vraagt dus om een professionele aanpak bij zowel het bouwproces als de aanvraag van de vergunning. Maar als het werk op een goede manier is aangepakt en opgeleverd, heeft uw woning veel meer ruimte en neemt de waarde van uw huis aanzienlijk toe.

Meerwaarde

Echt meer ruimte!

Bel ons of vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte en/of afspraak

Adres gegevens
Achter de molen 4
4873 GX Etten-Leur
Telefoon

(076) - 521 64 61

06 - 511 475 71

IBAN

NL 08 RABO 0182 407 926